Threema

Threema voor Android

Zwitserse messenger met end-to-end encryptie

Met Threema verstuur je berichten, foto's, video's en meer naar al je contacten. De app is gebaseerd op end-to-end encryptie en belooft een hoge mate van veiligheid.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • End-to-end encryptie
  • Deel foto's, video's, berichten en locatie
  • Kies zelf wat je deelt
  • Praktische QR-scanner
  • Veel smileys

TEGEN

  • Rommelige interface
  • Geen overzicht van alle gedeelde media
  • Sommige dubbele menu's

Goed
7

Met Threema verstuur je berichten, foto's, video's en meer naar al je contacten. De app is gebaseerd op end-to-end encryptie en belooft een hoge mate van veiligheid.

Veilige chats en contacten via QR Code

Naast de gebruikelijke functies die we kennen van concurrenten zoals WhatsApp of Telegram, ligt bij Threema de focus vooral op veiligheid. Foto's, video's, berichten en je eigen locatie worden volgens de ontwikkelaar direct op je apparaat versleuteld. Door deze end-to-end versleuteling hebben alleen zender en ontvanger toegang tot de gegevens.

Zeker weten dat de identiteit van je contacten juist is? Daar heeft Threema een handig systeem voor. Je contacten hebben drie stippen, van rood naar groen. Krijg je een contact-ID via de e-mail, dan kent Threema een rode stip toe, want het kan net zo goed iemand zijn die zich voordoet als een bekende.

Threema voegt, als je dat wilt, ook de contacten uit je mobiele telefoonboek toe. Of je in het adresboek van iemand anders gevonden wilt worden, bepaal je zelf.

In de opties voeg je een achtergrondafbeelding toe aan je chats, stel je in wanneer je een melding krijgt of beveilig je de app met een wachtwoord. Met de back-up functie sla je chats, contacten en je telefoon-ID op. Chatten met meer personen tegelijk is natuurlijk ook mogelijk. Een groep kan uit maximaal 20 deelnemers bestaan.

Stevige basis, handige QR-scanner

Threema heeft een duidelijke gebruikersinterface. De app is zonder problemen te gebruiken. Sommige menu's zijn echter dubbel, wat verwarrend kan zijn.

Threema is niet zo overzichtelijk als WhatsApp. Zoek je een bepaalde foto, dan moet je de volledige chatgeschiedenis door scrollen, er is geen foto-overzicht. Op gebied van smiley's wint Threema het wel van WhatsApp: er zijn er meer dan 750!

Ook handig is het toevoegen van contacten via een QR code. Je moet hiervoor wel ZXing Barcode Scanner installeren, maar daarna is het allemaal super simpel. Scan de code van je kennissen en Threema voegt ze meteen toe als contactpersoon. Of je je mobiele nummer of je e-mailadres wilt delen met je contacten, bepaal je helemaal zelf.

Conclusie: veilige messenger met solide gebruikersinterface

Threema biedt veel zekerheid. Een korte gewenningsperiode en iets minder comfort moet je maar op de koop toe nemen. Daarnaast zijn de menu's niet altijd even praktisch.

Meeste downloads Chat & Instant Messaging voor android

Threema

Download

Threema 3.63

Beoordelingen about Threema

×